Mom-day #deel8

Sleepy time!

Baby’s en ’s nachts door slapen is vaak niet zo’n goede combinatie. De ene baby slaapt na 4 dagen al de nacht door en de andere baby pas na een jaar. Dus geen paniek als jouw baby na 6 maanden nog steeds een nachtbraker is! Voor jezelf kan het erg vermoeiend zijn en wil je het liefst dat je kleine spruit zo snel mogelijk het verschil tussen dag en nacht weet.

Normaal gesproken plaats ik Mom-day op maandag, maar doordat ik wat druk was afgelopen dagen ben ik er niet aan toegekomen om het gister te uploaden.

Een baby weet het verschil niet tussen dag en nacht. Jij als ouder moet hem/haar dat leren. Maar dat kan nog een behoorlijke opgave zijn. Ik spreek uit ervaring. Als nieuwe ouder krijg je behoorlijk wat hooi op je vork en wil je alles zo goed mogelijk doen en dat kan behoorlijk vermoeiend zijn. Zodra je je ogen dicht doet wanneer je op bed ligt, begint je baby te huilen, het lijkt alsof hij/zij niet wilt dat je gaat slapen!

Ons zoontje heeft tot 4 maanden elke avond nachtvoeding gekregen. De eerste paar weken waren verplicht, omdat hij te vroeg geboren was. Daarna mochten we de nachtvoeding overslaan. Maar ons zoontje dacht daar anders over. Bijna elke nacht rond een uurtje of 2/3 uur werd hij wakker en we kregen hem alleen weer in slaap met een fles of als ik hem aan de borst legde.

Het was voor mij heel vermoeiend, soms viel ik zelfs in slaap tijdens het voeden of als ons zoontje een boertje moest laten! We gaven hem overdag al extra voeding dus daar kon het niet aan liggen. Hij was het gewoon zo gewend om ’s nachts wat lekkers te krijgen! En voor hem maakte het niet uit, dag of nacht, hij kon slapen wanneer hij zin had.

Ik probeerde van alles om ons zoontje de nacht te laten door slapen. Ik probeerde hem telkens de speen te geven, in plaats van gelijk een fles, ik liet hem iets langer door huilen in plaats van er gelijk naar toe. Maar dat hielp allemaal niet, meneer moest en zou de fles krijgen! Tot een vriendin van mij haar manier vertelde; elke avond om half 11 een extra fles geven. Zo gezegd, zo gedaan.

Elke avond om half 11 gaf ik ons zoontje een extra fles. Dat was dus eigenlijk de fles die hij midden in de nacht wilde hebben. De eerste nacht ging het redelijk goed, hij sliep volgens mij tot 5 uur door. Uiteindelijk was hij eraan gewend en sliep hij soms wel tot 8 uur door! Heerlijk, dat was gewoon weer uitslapen voor mij. Ik gaf hem ook de fles als hij rond half 9 nog een fles had gehad. Ik hoor je denken; is dat niet te snel achter elkaar?! Misschien wel, maar als een baby geen zin heeft dan laat hij de fles gewoon staan en dan is het ook niet erg.

Deze tip heeft ons erg geholpen voor het door slapen. En het is niet erg als je baby daarna af en toe nog steeds wakker word midden in de nacht en graag een fles wilt of aan de borst gelegd wilt worden, we hebben allemaal wel eens honger ’s nachts!

Verhaaltjes voor het slapen gaan is goed voor jullie quality-time en je kindje krijgt er een rijke fantasie door!

Verder kan ik je als tips meegeven:

  • zorg ervoor dat je kindje overdag in een lichte omgeving slaapt. En zorg ervoor dat het ’s nachts goed donker is, zodat je kindje het verschil tussen dag en nacht leert.

  • doe een slaapzakje aan bij je kindje, dit geeft je kindje een veilig en warm gevoel.

  • een knuffeltje (als je kindje daar oud genoeg voor is). Laat je kindje met een knuffel slapen. Vaak geeft een knuffel kinderen een veilig en warm gevoel.

  • lees een verhaaltje voor het slapen gaan.

Heb jij nog goede tips om je kindje door te laten slapen ’s nachts? Het zou leuk zijn als je ze me laat weten in een reactie. Bedankt voor het lezen en ik hoop dat je er wat mee kan.

Liefs Sophia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *