Recept: chicken kebab (kip kebab)

Op Facebook zag ik vorige week een heerlijk filmpje voorbij komen van een lekker kip gerecht, namelijk home-made chicken kebab. En ook nog aan een soort van spit! Ik besloot het uit te proberen en ik laat je het resultaat zien en het recept!

In eerste instantie ziet dit ini mini kebab spit er niet echt aantrekkelijk uit. Er steken vieren ‘stokken’ boven uit, er ligt een grote zee van vocht om het kip torentje en boven die toren hangt een half aangebrande tomaat…

Maar… De smaak was heerlijk! En we hebben genoten van de kip kebab. Jammer genoeg had ik geen tijd om een mooie foto te maken van het resultaat, iedereen had zo’n trek!

Boodschappen lijstje:

  • 3 grote stukken kipfilet
  • 1 grote ui
  • halve tomaat
  • verse koriander
  • yoghurt (karnemelk kan ook)
  • zwarte peper
  • zout
  • gemalen koriander
  • paprika poeder
  • kebab kruiden
  • verse knoflook
  • rode peper (optioneel)

Verder heb je een bakplaat, bakpapier en wat grote sateprikkers nodig.

Hoe maak je het klaar:

Snijd de kipfilet overdwars door midden en snijd eventueel vet en pezen weg. Meng yoghurt, alle kruiden, de knoflook en de verse koriander samen in een bakje en verdeel dit over de kip. Laat de kip een uurtje marineren. Het lekkerste is als je de kip een avond van te voren marineert, zo trekken de smaken nog beter in.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de ui doormidden en prik daar een sateprikker door.

Zoals je ziet is mijn ui niet erg groot en je kan beter een groter ui nemen dan zo’n kleintje als wat ik heb gebruikt. Hierdoor zal je kebab spit steviger staan.

Daarna rijg je stuk voor stuk de kipfiletjes aan de sateprikker. Doe de filetjes om en om. En je sluit af met een halve tomaat. Ik was zo ‘slim’ om een hele tomaat te doen, maar je moet dus een halve tomaat doen, zodat het sap tijdens het bakken in de oven naar beneden glijd en daardoor word de kip lekker mals. Daarna heb ik er nog 3 extra prikkers in gedaan, omdat de ‘toren’ bijna omviel.

Je kan de bakplaat nog verder beleggen met ovenfrietjes of aardappeltjes. Ik heb friet in de frituurpan gedaan, omdat we op dat moment geen ovenfrietjes hadden. Bak de kip ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit is het eindresultaat. Je snijd de kip langs de ‘toren’ omlaag en zo krijg je allemaal kleine reepjes kip kebab. Serveer de kip met frietjes, warme wraps, salade, verse koriander en een lekkere saus.

Eet smakelijk! 

Liefs Sophia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *